Rabu, 21 Disember 2011

dinner inspiration

halluuu....



hari ni da xde mood nk wt keje sbenarnya...ermmm acik da kne virus HOMESICK yg jrg2 menyerang acik ;p...last week acik blk kg, mggu ni pn blk lg..nexweek pn balik haishhhh...byk mende nk kne settle urusan seri paduka ALHAMBRA ADASTRA akn selesai sedikit masa lagi lps tu acik da leh relax2 ;p .. muka acik berseri2 klu ckp psl urusan ni hahaha ;)



okies back to dinner inspiration nih...hadoiiii sakit kpl mengenangkan esok ade Annual Dinner kt cmpny acik..ni kali ke2 acik join..this year tema mmg killer okey silver with glamorous nite...pusing kpl mncari idea mahu pakai apa..apa yg sesuai ermmmm...baju acik esk konsep ape ek??acik namakan konsep aci redah aje hahhaha...



jom kte layankan prasaan tgk pic2 yg mberi inspirasi...tp korg jgn tpedaya krn konsep baju acik lari dr sume nih ;p.....kalau la acik ade cutting model da lme acik pakai sume ni tp size acik yg kecik n renek mmg xsesuai ;p sesuai tgk org je yg pakai hehe :)






































so adorable!!! acik mmg giler ijau ni...cantik kn.....







yang ni pn sopan n muslimah





ouchhhh seksis ;p





cantik sgt!!




meletup gitu




yg ni acik suka sgt tp tula xcukup kain kang mak acik bwk tali tape ukur bpe inci yg terkeluar hahaha..






yellow kaler jgn ckp la febret kaler okey...klu nmpak kuning daxleh wtpe mata n ati duk tbayang aje ;p






haaa..yg ni acik ske fesyen nihh..ala2 zmn yunani cmtu ;p dlm movie byk kostum cmni sgt klasik!!





babaaaii...kte tgu next entry ttg AD acik hahahaa ;p


Selasa, 13 Disember 2011

OMG




"maaf kualiti pic bercendawan tetiba--tp acik mmg nk cmtu pn bru la style ;p (ni nk cover malu ;p )hahaha





Kejadian hujan ribut di Flat Sri Nervillia
Alhamdulillah cikWUN kembang a.k.a yayang (keta) acik terselamat dr ditimpa pokok yg patah akibat hujan n ribut yg kuat kat flat acik…tepat jam 5pm kjadian ni blaku…acik sdr mmg ujn lebat sgt bsama ribut tgk pokok kt tmpat parking tu mse angkat kain acik rse da smacam je acik tgk agk lama jgk kt pokok tu…bkn pe acik ske kne bias ujan ni hahahha..

sblh pokok tu ade keta wira aeroback merah…tgk liuk lentok dahan tu dipulas angin ribut so scary tau..acik xde pe nk wat duk kusyuk lipat baju tetbe housemate pgl mmg acik tgezut lemah kjp jntung yela dgn guruh kilat smbung menyabung…housemate acik ni gtau nsb baik keta acik xpaking kt bwh pokok tu dahan die patah..haaaa???jntg acik trs xstabil ape2 yg bkait ngn keta ni jiwa acik cpt kacau dodol okey nk dpt bkn sng ;)



blari acik tgk..OMG keciannya kat tuan wira tu mse dahan pokok patah btl2 da tutup keta die okey..acik tgk die blari alihkan keta..tgk dr ats mcm teruk ble die alihkan nsb xteruk kemek dpn n atas bumbung sket je cermin xpch..pokok tu plak bkn hardcore pye pokok dahan leh sderhana bsr tp daun penuh merendang…klu acik tuan keta tu meraung kot…

jom kte tgk pic2 acik amik..jarak keta acik n pokok mmg slamat..slama ni mmg acik nk paking bwh pokok bkn pe redup keta xpns sgt mkn dek cahaya matahari tp acik ni ade rse was2 ble ribut pnh mlanda kota kemuning dlu yg byk menyaksikan keta2 kne timpa ngn pokok jd seram..ati mst xsdp,pnh tghri acik park kjp bwh pokok ble da ptg sket kebimbangan mle wujud cpt2 acik alih..beringat sblm kena, sdiakan payung sblm ujan okey ;)….

Pic keta wira tu xsmpat amik die da alihkan keta acik xterpikir pn nk amk pic time tu duk tgk die je tuannnye ermmm..not bad ;p hhaahhaha…jadi cme tgk jarak selamat cikWUN kembang acik je ye..pape pn korg amk ni sbg iktibar utk mse dpn ye….mmg la redup ble bwh keta tp malang tu xberbau..bg acik biar cikWUN kembang acik ni bpanas sket aslkan xjd yg bkn2 cm2 mtk simpang sgt2…



jdkan ini 1 pengajaran buat diri sdri ;)

Petua n Pantang Larang Seorang Tukang Jahit






Petua n Pantang Larang Seorang Tukang Jahit

Hahhhaaaa…bunyi klakar kan ;)…igt sbg tkg jhit xde pantang larang ke?tkg jht moden acik tataw la zmn skg ni kn wlpn acik moden tp acik konservatif orgnya hahhhaa..masih mengikut pntang larang ni memndangkan acik n adk bradik yg lain berdarah keturunan menjhit dr tok smpai kt kami 3 generasi sdh ;)

Pantang larang ni da diturunkan sjk zmn tok acik lg,mak acik turunkan kt kami..mls nk berlawan n kdg2 perut kami keras mentertawakan pantang larang yg xmsk dek akal n xlogik utk dipikirkan..hasilnya kami dijeling tajam oleh mak acik ;) sudahnya kami ikutkan aje n mebi klu acik ade ank nti pntang larang ni jgk akn dperturunkan scr rasmi hahaha ;) ‘mak borek ank rintik, mne tumpahnnya kuah klu x kt nasi” yess!! Perumpaan tu amt sesuai utk kami ;p

Jom cekidout!! Apekah pntang larang tersebut..korg sila jgn ketawa okey kte skg berada di zon serius ni ;p

Pantang Gunting baju pada hari Selasa & Ahad
Ermmm..igt potong kuku aje xleh..rupanya gunting baju pn xleh jgk ;)..sebab musabab yg jadikan ia pantang yg kami xketahui smpai skg ialah dgn gunting bju ari selasa maka kain yg digunting itu penghujungya akn dimakan api jom kte pkir rasionalnya pantang ni..zmn skg ni api tu mst la iron kn len la klu korg g mne2 tmpat yg ade api ;)…hurmm xnk pcaya tp kami mmg degil slalu gtg baju ari slasa, tjadi 2x kt aku..what a coincidence la kn..akak acik gtg btl2 ari slasa ni bju utk convo..’mak da tegur xbaik kata org gtg bju ari slasa mkn dek api’ kami ckp haa cye la sgt mnde2 cm2 syirik tau x ;p…okey mulut ibu mmg masin mmg acik smpat pakai bju tu lps convo nk g keje kainnya terbakar dek iron berlubang okey..huh acik pye meradang iron tu dishialkan tnpe rasa bsalah..



2nd time bju convo mst la syg kn acik beli kain plain utk dibuat kain baru skali lg akak acik gtg ari slasa jgk nk tau pe jd?kain tu lom dipakai lg tgh iron utk kemaskan jahitan die slurrppppp (eh cm mkn megi plk kn bunyi die hahhaa) haaa again?? Mak trs ckp degil tula jd cm2 da la tampal aje ngn kain lubang tu..hurmmm mne leh tampal mak btl2 kt kaki kain..demn!! skali lg acik bullshitkan iron tu wlpn iron tu acik sponsor…anehkn blainan iron n tempat..tp leh tbakar sudahnya acik wt conclusion bkn slh ari tp slh iron tu jns mkn kain hahhahh…tp 2 lesson yg acik dpt after that huissshhh da start mengamalkn pantang seorang tukang jahit okey..



Ari ahad plak…bju yg digunting xcantik jadinya n xde seri dipandang…hailaaaa mcm tu pn ade?hehehe…acik mls nk argue sgt kang melawan ckp mak da jd derhaka xcium bau syurga sudahnye ‘mak, I follow u……’ hahahaha…….

Lain2 ari yg baik utk gunting baju..Monday/Thursday/Friday len2 ari tu leh jahit xde pantang ;)

Pantang Menjahit Waktu Senja/Mghrib
Ini pntang mmg acik x argue okey..sbb same cm study jgk xbaik study waktu matahari terbenam n senja/magrib….sebabnya mata cepat rabun..mnjahit pn cmtu jgk…tp acik wt conclusion tinggalkan mjahit tu utk solat maghrib kn wktunya singkat ;)..org dlu2 xwt pantang ske2 je tau mst ade rasionalnya ;) xsalah amalkan sstu yg mendatangkan kebaikan bukannya bg kemudaratan cme jgn percaya n taksub tu leh jd syirik..syirik ni plak maknanya menyekutukan ALLAH,menduakan DIA dgn percaya pd benda2 karut ni nauzubillah..



Menjahit dgn Hati



haaa...yg ni bkn pantang ye tp tips hehe..utk bakal tkg jht ;p korg sbenarnye perlu menjahit dgn hati yg ikhlas bkn memasak je kne pnh dgn ksh syg tau..npe acik ckp cenggini ;p sbb acik dulu klu mnjahit xsbr nk cpt siap je ps2 mrh2 so sgl mnde yg acik wt xjd..time tu benang nk tsangkut, bergumpal, putus bagai...hishhhh tensen ok kdg2 acik mnjerit sorg2 kt mesin pnh jgk acik tendang mesin jht mak acik tu gara2 hangin pye psl...tp tendang pn ade cara tau stelah memastikan kwsn kejadian xde saksi terutama mak acik la..hahaha mesin die kn klu die tau mati laaa tu mesin keramat tu ;p....lps tendang acik tgglkan sume n msk ZzzzZZ itu je ubt n jln terbaik slesaikan prob mesin..ble mak acik tgk mesin tu diam xberbunyi maka die pahamla bhw mesin keramat die tu sakit msk kne msk icu...spe yg terer repair mesin tu?ofkos la my mum..nth ape yg die buat ketak ketuk tau2 leh jln lancar hahahaa..acik bleh la jgk repair sket2 klu x serius pyakit mesin tu ;p....ermmm mak acik slalu pesan menjahit ni kne ngn ati yg ikhlas bru xde mslh..haishhhh itu mcm pn ade ke?kne belai mesin tu huhu...yg ni btl jgk ble acik cool mnjahit dgn mood yg ok mmg xde prob pn haha...aisehhhh apesal la sume mak ckp btl ekk? tu la org ckp org tua mkn garam dlu hahaa..skali lg 'mak..i follow u...'

nanti kte cte lg psl jahit menjahit ni ye...babaiii ;)

Rabu, 7 Disember 2011

stress!!

stress!!!

tgk pic kt ats ni da tau kan so ble mse xstress? ;p...siang je acik stress ngn keje ble plak kne sgt ngn time nk kne chek OT n claim...haiilaaaa putus fius ok ble acik nengok nombor2 ni pening kpla acik ni tau....acik stress xkuar blk HR ble chek OT n gaji...haishhhh dlu acik xinvolve ngn gji2 nih ;p mse tu sykur alhamdulillah ;) tp skg keje acik makin btambah ble bos da bg keje bru kt acik....

ade baiknya ble acik involve ngn payroll ni bkn pe btambah lg ilmu di dada nih ;p senang acik nk p interview keje len ble acik da terer wt payroll ;p...tp tu la mmg stress sampai nk muntah ok..urat2 rse kembang smalam aje hampir muntah..ouchhh cpt2 cri bam utk disapu kat mne2 yg patut ;p....


malam pn acik stress skg nih sbb acik tgh sibuk membuat bunga ros dr kain perca utk ditampal kt baju dinner acik..nth2 nti buruk giler ;p hahahhaha...acik mahu bju tu nanti penuh dgn bunga ros hahahahha..biar org ckp pokok bunga ros bergerak acik redha ok ;p....bln dec ni bln stress acik kot ;p...pape pn hadapi dgn senyuman ;)....tadaaaaa....


Isnin, 5 Disember 2011

kasih tak kesampaian

Kasih Tak Kesampaian
by Alleycats

Dari bicaramu kurasa,
penuh nada dan irama,
lalu cahaya berubah kebiruan,
tersusun secantik haluan.

madah dan puisi digubah,
hanya buatmu yang terindah,
lalu sanggup aku hamparkan,
satu cinta, satu jiwa,
sedangkan ianya berbeza,

tanda silam,erti sebuah keinginan,
saat aku bukan pilihan,
saat cintamu satu sandiwara,
kau berdusta,

puas ditangisi,
bila hati dilukai,
puas kau hancurkan segala impian kasih,
kini bagai kelemasan,
karam ditengah lautan,

sementara ku dihimpit oleh berjuta penyesalan
.




Puasku mencari hakikat cinta yang suci
Puas ku menanti cerita gembira tapi kini
Segala bagiku hanyalah
KASIH TAK KESAMPAIAN



Ahad, 4 Disember 2011

nasi

try korg tgk ape yg xkena ngn pic ni?cmne ngn hiasan die?simple je kn?? tp korg jgn cri ape slh pic ni okey sbenarnye pic ni xbsalah ape2 pn..perut aku yg bsalah krn merindukan nasi!! ;p hahaha...dgn bangganya aku annouce kt cni da 6 ari blalu tnpe sentuh nasi ;p.......ble da lme xjamah nasi tetbe aku tgk rupa nasi ni sgt menyelerakan..wlpn nasi putih smata2 tp aku nmpak dlm versi penuh ngn lauk pauk okey ;p...ouchhhh kari kpl ikn-->tomato n bendi yg mmpu wt aku terliur...telur masin adushhhh!!...ingat lah wahai cik alhambra adastra anda skg on diet...ade lg 8ari sblm leh melantak nasi ;)...go baby go!!!! katakan tidak pd nasi... ;)

Khamis, 1 Disember 2011

52 KG



mission konfem success ;p ---> 52 kg before 20 Dec 2011


tjuk entry kali ni psl berat ;)....bkn brt spe2 tp dri sdri okey....nk djadikan cite b4 blk kg g umh abg dlu da kne mbebel psl aku nmpak gemuk..katanya "pasai hg ni gemuk cm tempayan da aku tgk?punggung bsr tempayan katanya....mulut abg aku ni klu bab bdn aku berisi mmg die trs fire ok xlapik2 da....aku ni malu2 ckp aah aku da gemuk mkn mlm tp2 ari--->jwpn slamat aku ;p...then die mbebel aku pn tataw npe mulut die cm org pompuan bab berat2 nih..snsitif sgt tgk kami klu gemuk...haishhhhh malu okey tp cm bese aku kebalkan muka cap teh keta kebal ;p


sampai umh...sume komplen acik gemuk, npe leh gemuk cmni?gemuk gemuk gemuk mrata2 aku dgr kne plak time mkn...sume nk tau bpe pggn aku tmbh xke sakit jiwa..sudahnya ble lunch aku mkn spinggan aje ble ank2 bh xde g main aku mkn berpinggan2 hahaha..

so skg aku mmg trasa bdn aku brisi sket skg ni ble jln aku rse berat..aku xg timbang lg tp aku da leh agk mst 55kg agknye ble tgk kembang semacam aje ;p.....ni sume slh yuzi sbb die la aku jd cmni mkn tp2 mlm ;p....


memandangkan kt umh ade exercise machine nih xdiguna pakai so aku angkut ke kota kemuning ok..dgn azam ala kazam aku akn berkayuh sejauh 1km sehari ;p...ok itu baru azam lom real lg ;p...stakat ni lom kayuh ape2 pn kayuh game kt laptop je mlm2 memandangkan aku tgh addicted ngn game..ni slh 1 aku melalaikan dri aku akn mn game smpai tgh mlm tau2 aku da ngntuk mahu zzzzz je jd aku abaikan psl makan..weekend ni bru nk start mengayuh kt umh ;p jom join huhu...hazab jgk bwk mesin ni beratnye ya ampunnnn...kne bkk n psang sml ;) aku n yuzi mengangkat mesin ni naik ke tgkt 2 umh kami ;)


ni bkn gara2 dinner ke ape tp aku sbenarnye da naik seram ble sume org tegur aku da gemuk...perut pn boroi (yg ni cacing ye ;) jadi aku mulakan diet semalam..seyes!! mlm smlm aku bjaya xmkn nasi..n ari ni sehingga waktu ni aku xsentuh nasi lg...aku xnk mkn nsi utk tempoh 2minggu ni..hop success laaa cz b4 this pn aku on diet xsntuh nsi sebulan 8kg turun mndadak ;p...mampOoo ke kali ni bertahan ;) InsyALLAH yakin bleh hehehe...stok ble aku diet cm bese bskut tiger sbb aku memerlukan energy bak tiger aaaummmm...mmg kenyang klu korg mkn bskut tiger ni cicah air teh/milo tp kenyang ble korg mkn sparuh hahahhaha..


so aku pye target klu leh skali pakej la b4 dinner 20hb aku akn tgk hasilnya....korg pray 4 me ye ;)..52 kg pn da ckup wt aku tersenyum tanda sng ati sbb aku mmg da try xmmpu nk ke angka 50 kg ssh kot..n plg menyeramkan aku pnh gemuk dgn berat 58 kg..muka mmg bulat n lengan...mmg serius da xcomei ;p..dgn tggi 152 berat 58...owhhh noOooo...nyaris nk jd bluehyppo hahhaha..


okey uolz jom diet!!!! ;p


Selasa, 29 November 2011

hari bergaya kasual



jom layan ble warga AntaraBandar bergaya kasual dgn jersi malaysia sempena kemenangan team harimau muda dlm skn sea baru2 ni... :)










warga AntaraBandar mmg the best!!!


M E R I S I K

MERISIK

ape yg korg phm ttg konsep merisik ni??

adakah merisik khabar atau merisik seseorang -->sbg tanda die akan dipinang ;p hahahaha...jom go lbh mengarut lg dgn lbh dlm mksd merisik ni....


pernah x seseorang membisikkan ke telinga korang (memandangkan kte org melayu penuh dgn adab n tertib) jadi secara sopannya prk spt ini tidak dihebahkan cukup skadar membisikkan ditelinga yg bakal dirisik tu spt ini " ade org nk merisik hang..shhhhhh" pernah x?? ;p agknye mahu jatuh rahang kot ble tuan punya bdn mendengarnya....yela kte ni org melayu yg perempuan harusla perlu tunjukkan muka malu2 tp mahu ;p hahaa..serius ape reaksi korg if mnde ni btl2 tjadi?? berdebar thp gaban?darah trs menyerbu ke muka? ape yg korg rasa? tlg imagine kn klu mnde ni xpnh jd kt korg...tlg ye..pjmkn mata kjp n try bygkn korg dlm situasi ni...hehehe..


now kte bercerita isu ni KALAU ditempat aku ;)

serius klu ini mnde ni tjadi kt aku..trasa perut aku kne geletek okey...ktawa buat2 mnandakan ia bkn sstu yg lucu n part plg xleh blah ble peluh mula keluar scr otomatik..muka mmg malu then mati kutu beras ;p...hurmmm terdiam sbentar..apekah merisik tu sbnarnye??tertanya2 mksdnye cm org bodoh ;p...


next soklan yg aku tye npe die nk mrisik aku?siapa dia?umo bpe?keje ape?npe xde gf lg?aku xcye laki xde gf lg..ntah2 buaya dr sungai mana plak la kan...eermmmm ni la soklan aku bertubi2 ok ;p..n korg nk tau jwpn bg si tukang bisik td...die jwb nk mak die carikan jdh utk die, keje ok ade blaa bla..gaji bla bla...umo tua dr hg bla bla bla...knl dlu bla bla bla bla...xsemua org jht bla bla bla bla...xpsl2 aku plak yg kene bebel dr soklan aku td kn...okey aku diam skejap tataw nk ckp ape ;p....akn dpertimbangkan..dlm mse tdekat ni hahahhaha...solat istikharah dlu ;)


bagi korg la kan klu kne risik ni ape pndpt korg...bg aku la kan klu dirisik oleh org yg kte cinta perhhhh tu 1 kjayaan tp bg org yg dirisik oleh laki yg xdikenali ermmmm GAGAL okey...gagal mcari tmn hdp, gagal ade bf, gagal bercinta sgl2nya GAGAL...aduyaiiii btl ke?


dan merisik ni pulak scr langsungnya membawa kte ke gerbang perkahwinan...hishhhh seram kan..merisik bertunang n nikah....dgn org yg kte xknl..bru blaja utk knl or paksa dri utk knl??hurmm which 1 ehh??cmne klu mak ayh korg gunakan kuasa veto mrk trus accept tnpe mtk pndpt korg sdri?yelah klu tye sure korg mati2 xnk trime kn byk sgt alasan yg xlogik diberi...sume ni menyesakkan kpl okey...


conclusion dr entry ni..npe mst wujud word MERISIK nih?? klu xde kn bagus ;p hahahhaha..sewel kn cte dr mle psl konsep tetbe slhkn wujudnya word merisik nih hahaha..memandangkn ni blog aku so ade aku kesah nk wt conclusion cmne pn..;p


Rabu, 23 November 2011

player




player...ape yg korg phm ngn definisi / konsep player? scr tersuratnya player ni tentulah PEMAIN ;p..tp tersiratnye ape??leh jd mcm2 kn..;)


definisi player utk aku ari ni ialah --> seseorang yg bersikap n berupa buaya tembaga/kasanova hahaha..okey aku xckp jantina buaya ni ye ;p so jgn mrh2 ye ;p


tgk la pic sblh ni..ye2 je yg boy ngayat si gurl kn...beria2 mengambil ati..ape aje yg dimahukan psti akn ditunaikan...ckplah ape sahaja...klu xdpt rebut ati kt situ try kt sana plak..mcm2 smpai la si gurl ni yg ati keras kalah batu pn leh berderai mnjadi keping2 bentuk bunga ;) alamak kantoi sudah jantina buaya tembaga tu kn ;p...ampun ye ;)


wokehhhh...kte cool time2 cmni btapa aku kena kebal ngn prinsip hdp ni 'hadapi dgn senyuman' peace!!!!! ;) senyum xperlu kata apa2...jom kte jdkan ari ni ari penuh dgn smile...


weeeee~~ :)


Isnin, 21 November 2011

CONGRATS!! ibu segala pingat

skuad HARIMAU MUDA~~aaaummmmmm ;)



yuhuuuu...pasti mlm td ramai yg meroyan menjerit kesukaan melihat harimau membaham garuda yang diagung2kn kononnya yakin menang..xleh blah ok baru ank garuda je kot nk terbang wings tu xbpe nk stabil hahaha ade ati mau terkam harimau muda kami ;p....wlpn tu harimau muda tp perhhhh skill die bapak harimau ok dgn megah n bergaya wlpn hampir rebah tp mampu bangkit membaham garuda tu ;p....proud sgt2 kat harimau muda...luv u olzz lahhhhh!!!finally ibu segala pingat menjadi milik MALAYSIA dgn bergaya!!! hahahha...serius mmg semua rakyat Malaysia bangga mlm tadi leh jd ade yg tdo dgn senyum lebar spjg mlm ;)....



TAHNIAH berjuta harimau utk skuad kita!! bekerja keras melawan garuda...memang byk sgt saat2 genting yg mmbuatkan kte hampir tewas diterkam garuda...sudah tertulis kemenangan milik KAMI..walaupun stadium gelora bung karno yang dikatakan keramat ternyata keramat milik Harimau Muda..xtaula ape pendinding skuad kita da pakai utk tentang mereka namun berbaloi sgt2...


aku tgk dlm blk je..bg aku xla pminat fanatik n extrem bg sukan bola sepak ni..since dlu aku mmg anti ngn bola sepak..sbbnya aku slalu baca dlm paper mengutuk team dlu yg xpnh ade semangat juang, lalai dgn kemewahan xpnh bwk ape2 kemenangan yg leh wt semua org bangga ngn mereka...sbb tu aku xske bola n ble tgk dorg cm main guli je kot hahahhaha...ni ble aku tgk ngn abg epul, my bro in law ;p...mulut die lg la cm cibai mengutuk tp msh tgk hahaha...n aku ske bola ble lyn FIFA world cup je ok ;p...then dtgla superhero aku mr. Apex...huissshhh ps tgk die beraksi dlm piala suzuki last year..tgk smangat dorg aku mula kagum okey...mata aku mula terbuntang luas dgn keupayaan mereka..finally msh ade peluang utk Malaysia mengaum bangga after this :)


bile duk kt flat mmg mcm2 ragam n bunyi yg kite dgr...da la mix ngn indon so suasana mmg bingit mereka yg bertempik sne sni..bersorak bagai huh da cm kat stadium..plg best ade org letupkan mercun smpena kemenangan skuad harimau muda bunyi hon bagai..mmg terbaek!!



trasa betapa perlunya aku membeli jersey Malaysia dan menyarungnya dgn bangga selepas ni bersama senyuman dan kembang kempis hdg hahahahha ;p harus aku beli 1 memandangkan aku jgk smakin bsemangat menyaksikan bola ;)

doa n harapan utk esok skuad harimau muda akan menentang syria utk perlawanan kelayakan olimpik di stadium bukit jalil esk...smoga kejayaan esk jgk akn jadi milik kita bersama!!! chaiyok3!!!luv harimau muda so so so so much!!!! aaaaaauuuuummMMmm.....









Ahad, 20 November 2011



jom kte share ape pengisian dr stekmen ni ;)..share kt fb dr kwn2 then aku rse mcm byk yg tkena kt btg hdg sdri ;p its ok..xperlu malu sbb aku mmg muka xmalu huhu..blaja sesuatu baru yg klu slama ni kte jahil atau wt2 xtahu tp ape yg ustz ni share byk myedarkn aku ;p...yess btl ksedaran adlh sstu yg lambat nk dtg pd kite die dtg cm semut ;p....tp mnde yg bkn2 dtg cm kilat aje kan...cpt aje pandai ;p tu aku la tuhhh...blaja bkn2 pandai sgt xyh khatam bkali2 skali ajhe aku leh jd sifu utk sume org tp tu la cm aku pnh ckp ni soal jati diri ;p msg2 pokok pangkal ati ok ;p...korg yg pilih mahu jd setankah atau orangkah ;p..lu pkirla sdri...


kdg2 ble ade fb ni trasa sume yg kte lalu dlm khidupan sharian sume nk dceritakan...wlpn dgn niat xnk 1dunia tahu cuma mahu puaskan hati ble dpt luahkan kt fb -->eehhh ade ke ngn niat xmahu 1dunia tahu??haaa yg ni tepuk dada tanya lahhh selera ye ;')


klu dlu mmg sume mnde trasa ringan jari2 nk post kt fb tp akal slalu mengawal...ehh kang malu sdri plak ;p tp setan sering plak menggoda tulis jela nk malu ape sume org sama siap ade yg hupdate die berak bpe lame dlm toilet pn ade ;p...hurmmm tu la setan kejenya mahu mnyesatkan ank adam..yesss!! dlu marah2 org kt fb, cm org cakap sindir ank pukul menantu...btl tu wujud dlm fb aku..macam2 ok ;p tp xpnh mention nem org...stekmen jelas tp kabur ;p....


lama2 aku bosan tgk fb..mebi da tlalu byk sgt meluahkan prasaan n fb pye customize xbrubah2 xmain ngn warna ;p aku ni ske sstu yg pnuh ngn kalerful bru la ceria ;)..yela wlpn msh on tp2 pg tp ble tgk putih n biru semacam ade 1 rasa bosan menguasai dri..smakin ari aku smakin xtrasa ghairah utk hupdate status ble aku tgk kwn aku nih asl aku click home je semak ngn status die kdg2 aku konpius ehhh fb aku ke fb die???;p utk org yg camni aku akn hide die slamanya ;) hahahah..mmg kejam kn tp aku xske nk hipokrit ok bg sape2 yg xsesuai ade dlm frenlist aku akn block trus..sbg cth kwn2 jgk tp ble duk tag bznes bagai pic tu ini aku block je semak n menyusahkn utk delete mnde tu da jd keje aku plak ;p...haishhhh maaf ye bg spe2 yg tmasuk dlm blacklist aku..


so korg nk tau cmne cara aku utk reduce status nih..stp ari aku akn kira bpe byk status yg aku post..plg byk 1ari 6post ok ;000...then aku kurgkn ble da makin kurg skg ni 1ari pn da ssh aku nk post ;)...1lg wt aku rse segan nk berfb sgt sbb aku malu ble tgk post yg dlu2 aku dlm proses utk delete sume post yg ade tp mustahil kn aku ade fb since 2008 lg...aku xmampu nk delete 1 by 1 so ble aku up status ps2 aku delete hahahha..agak mengong je tp tu cara aku nk clearkn fb aku ;p...so skg aku da x addicted lg ngn fb...


bg kwn2 yg jdkan makan fb tdooo fb mandi fb teruskan ye :)....hahhaha pasti ade yg block fb aku psni ;p xpn mencik blog aku ;p...ni skadar ape yg aku rse tentang fb ;)...daaaaaa

my gf is a GUMIHO




i'm back ;)


so smlam cmne cuti korg ;)...hehehe cuti mne ade yg boring kn tp klu keje ade je yg tekak loya la nk mgadap pc lme2...duk kira jam ble nk smpai kul 5 kn....


yezza...cuti aku 2ari baru ni nk tau wtpe...slain memasak utk mengalas perut ni ;p..seawal kul8 aku da tjaga memandangkan mimpi mlm jmt tu so scary..hermmm nk tau mmpi ape hahaha..ade ke patut muka mamat ni tbe2 muncul dlm mimpi aku terang lg benderang jelas muka die..padahal watak die dlm drama sinetron hdp aku skadar extra aje ;p blink2 cmtu xbpe nk pnting tp ade ;p....ade ke patut dlm mmpi aku tu die sakit n mati..n aku mnangis teresak2 menyesal sgt2 n ckp npe die pergi dlu b4 aku ckp aku cintakan die...toink!!!! n aku ckp klu diberi peluang aku akn ckp btapa aku cintakan die n perlukan die dlm hdp aku....serius aku mnangis teresak2 bkn dlm mmpi je n aku tjaga...basah bantal tataw la sme ade air liur basi ke ape ;p hahaha...tp yg pasti aku mengelap air mata bkn lap mulut ;p..ble aku tjge aku tarik nfs lega n senyum rupanya mimpi tp sesak nafas sml perlu ke aku ikt ape yg aku ckp dlm mmpi tu aku nk luahkan yg aku cintakan die??haissshhhh yg ni mnghantui aku ;p...n ble aku pkir sml mimpi mainan tdOOoo, mk ckp mimpi xleh ditafsirkn ble tdo xberwuduk n mse nk tdo tu bckp bkn2 gelak mengilai2 ;p jd tu mainan setan so abaikan aje k...ble si yuzi balik aku gtau die n die mtk aku wt slt istikharah katanya..aku tegaskan mmpi tu mainan tdoo plak tu bln tgh mengambang penuh ;)


bgn pg je aku da msk siap2 memandangkn aku xmau tgh syok2 lyn drama perut aku lapa nk mkn time tu la bru nk msk bagai...so aku msk siap2 gigih aku wt bergedil daging sket tp aku da jd cucur daging hahaha sebab aku memandai2 nk wt resepi sdri + telur ble da ltk telur kne la + tepung hurmmm last2 jd cucur daging..n tomyam daging...siap masak then leh santai2 smbil lyn drama/movie..


si yuzi ni blk kg cz kwn kami kawin..aku xblk cz mmg xplan nk blk pn n aku xrse menggedik nk blk ;) dgn report nk kne submit ngn bos so aku decide utk bsantai kt umh je igt nk jht bju org tp mood puas diseru xmai2 so aku lyn drama korea ;)..


ok jom kte review cite ni " MY GIRLFRIENDS IS A GUMIHO"...disebabkan bjaya membuatkan aku ktawa mengekek ngekek beserta hilaian sampai skt perut so aku bg 5* ok kredit penuh without prejudice ;p...nape?sbb plot cite tersangatla awesome!!..dr mula smpai last mmg klakar ngn mimik muka plakon yg poyo..plg xleh blah watak director ban tuhhh hahahah..mmg katun abs ok ;p...klu korg xlyn cite ni mmg rugi..cite ni xde copying dr mne2 cte yg aku ske ;p...heroin kiut ade lesung pipit, hero sweet je kot..xptg asalkn jln cite mnarik ade mse klakar n ade part tersangat meruntun jiwa n emosi aku..hampir mnangis ble part sadis tetbe aku jd sebal ;p ehh sebak ;)....overall memang syiok terbaek!!! aku xrse nk skip n hazab nk mngabiskan 16 eps means 1 jm tnpe aku lajukan lgsg!! stp scene tu aku hayati dgn pnuh prasaan...tu tanda cte ni mmg bjaya memikat ati aku utk mlihatnye..buktinya...aku xtdo smpai 4pg ok melayan cte ni n mlm td aku lyn smpai kul 2pg...absla 16jm tu aku khatam..mebi aku akn tgk lg cte ni..klu ayt ni melintas kt dlm ati bmakna cite ni mmg best bg aku ;p..


gumiho ni sbenarnya fox..die hdp da bratus thn n ade 9 ekor n terperangkap dlm lukisan..dlm lukisan tu ade "three gods mother" yg jge gumiho ni..die dikurung dlm lukisan sbb gagal cari suami utk 5rts thn dlu..dlm lukisan tu gumiho xde ekor ni yg wt die xleh kuar...ade la hero ni tersesat smpai kt temple gumiho ni disuruh lukis 9 ekor die..then kuar la die dr lukisan tu ;p...next?hurmmm mls nk cite pjg sgt so korg cri la ye cite ni hehehe...mmg best!!


ayat mi ho kat hero die "woong.. i like u so so so so so so much!!! klu yuzi sakai melihat my princess aku plak kategori tu jgk ble melayan gumiho ni..part kiss/merenung / sindir2 tu aduhaiiii meruntun ati ok ;p..so uolz jgn lpe tgk cite ni ye...


nti kte share lg...babaiiii ;)

Rabu, 16 November 2011

3A 2B





2 my laling --> NURZAINATUL UMAIRAH ZAINUDDIN a.k.a INTAN congrats!!!

acik proud sgt kt kakak!!! walaupun kakak target 5A tp dpt 3A 2B pn da bsyukur sgt!! ;)...


ini permulaan utk life sbg student!!! its ok dpt 3A 2B compare ngn acik hg ni yg sengal 2A 1B 2C je UPSR 1997 :-


jom kte wt comparison atr acik n kakak hehehe :-

intan :

BM1 - A , BM2 - A, MATH - A, SC & BI - B


acik puteri :

BM1 - A, BM2 - A, MATH - B, SC & BI - C


kakak jauh lg hebat ok dari acik ;)...mujur dpt 3A nsb bek xde E kt blakang cm pakteh n ateh ckp :p....ok kte g ngn cite2 kakak nk jadi doctor katanya..wlpn acik n ateh ckp xsesuai memandangkan mulut kakak yg cm murai n sasu (india kt umah ktorg hahaha) lbh sesuai jd lawyer..xpela itu cita2 ok yg penting blaja smpai pandai :)...



tips acik kasi kat kakak b4 exam :

-jgn minum air gas 3bln sblm

-jgn makan/minum dlm pggan/gelas retak

-jgn mkn masam (yg ni acik tau kakak xwat sbb mmg keturunan kami ske mkn msm2 ;p )

-g skolah slm cium tgn mak ayh

-solat n mengaji :)


tips mse exam :

-b4 g skolah ari exam..mtk ampun maaf kt mak ayh..slm cium tgn, mtk berkat n halal sume2

-mtk mak wtkn slt hajat n bdoa ---sbb doa ibu plg mujarab :)

-solat n doa..mengaji --->yg ni kakak terer dr acik hahahha..mengaji ni kakak da jd tok guru ok...serius aku kagum ngn ank bh aku ni seawal drjh 1 die da khatam Al-Quran 4x n masuk tilawah peringkat skolah..ble pringkat daerah die xmau sbb suara die xsedap sdgkn ustzh nk die msuk cz bacaan tajwid die perfect cuma suara aje --->yg ni acik paham sbb mmg kturunan kami seorg pn xdilahirkan mempunyai vokal yg sedap utk dilontarkan hahahahha ...


masih lom tlambat lg utk acik ucapkn congrats!! kakak plak duk msj2 acik mahukan adiah die tp ble tye katanya ikt ske acik laaa....acik nk mkn kek so beli kek jela ye?? ;p ikut ske acik kn....;p hehehe...opss!! saidina nak kne beli dorg nk main mse school break ni tmasuk aku pn nk join sme hahaha..siap la sume akn bankrup dlm mse 5mnt je ;p...okey da xsabar mahu jmpe ank2 bh aku n tdoOo ngn dorg weeehOOoo :)...panggang ikn ngn dorg, kait rambutan sme2 ;)..........plg pntg cuci keta sma2 okey then kte g mkn kfc!! yeayyy!!!


mak ANDAM superb!!

huhu...jom kte tgk mak andam ni make over muka org ;p...ni la xtvt aku kt umh klu xg mne2..weekend je ade mse nk main mekap2 nih ;p...bkn ape nk g kusus mekap segan n malu ;) so aku jadikan muka si yuzi ni sbg tmpt aku bereksperimen menconteng semahu aku..yes!! muka si yuzi sbg mangsa aku utk berseni bermain dgn warna ;) wahahaha...




xde keje so aku cri keje la kn ;)...mekap2 org ni aku xde bakat serius..aku xpandai stakat conteng muka sdri aku brani la...kulit kte xsama so ssh sket nk match kaler n guna pe jadah mekap kt muka org..so takut hasilnya dikeji baik syok sdri mekap muka sdri kn..cme time kt uum lg aku diberi kpercayaan oleh kwn2 yg perlukan khidmat make over ni ble dorg ade dinner..bermula ngn muka spe lg klu bkn si zaza...ps2 pakat abs asl ade dinner je dorg cari aku ;p (ni cm masuk lif tekan sdri je ;p hahahaha) ini cite btl ok bkn dongeng ;p...sng je aku mekap syarat bwk brg sdri sbb brg aku no no no kcuali zaza hehe ;p..mse tu xpandai sgt aku cme blaja mlalui youtube n belek majalah je..memandang ske2..n mangsa aku mengekspresikan seni bermain dgn warna adlah ank2 bh aku yg gurl dorg ni obses sgt ngn mekap..even korg calitkan lipstick aje kt mulut dorg psti dorg jd pasif xbckp taku lipstick rosak hahahaha...mulut akn dimuncungkan ;p eiiiii tu la ank2 bh aku..time raya bratur ikt turn msg2 utk dimekapkn.. :)



jom kte komen sket psl muka n kulit si yuzi ni cmne nk mekapkan die ;p..kulit die cm bulan xberkawah ;p hahaha..tp ok ble sapu krim n foundation xde mslh smooth je..xbtompok jd sng n lancar proses tu...kulit die sawo matang kot :p xcerah n xgelap..so mekap n kaler yg sesuai style bollywood..kaler pastel nmpk soft n slesa ngn die...






pic kt ats ni before / after (kualiti pic mmg cokia memandangkn kamera zmn tok adam ) harap maaf ye ;p










time ni da siap mekap..tgk mata yuzi yg besar ni perlu disorokkan sket n mekap stye smokey eye kaler gelap bleh nmpk mata tu kcik sket :) wlpn msh nmpk besar hahahhaha...mak hentam je jah!!




tgk dr ats..kalu mata die tuh byk kaler yg digunakan dlm 5jns kaler bru dpt cmtu..smokey eye ni kne main ngn byk kaler korg main hentam je kaler ape n last skali mst ltk black/dark blue sket ;)





yg ni die cm bajet cantik sket la hahahhaha ;p haaa tang pmilihan kaler lipstick ssh sket cz lip die agk gelap..so kaler lips yg terang2 xsesuai nmpak lagi lebam kne wt kaler cm bollywood jgk..coklat + peach+pink sket...bese la kn lipstick kne mix ngn 3kaler bru akn dpt kaler yg cntik :)







last skali ni la mak andam hdp segan mati xmahu....... hahahhaa ;p
superbbb ke??? ;p ade yg kembang tekak ni hehehe..segan nk mekap org sbb org komen byk sgt..kang org ckp eiiiii xlawa arr die..spe yg mekap??toinkkkk xpsl2 dpt malu je kan ;p baik aku syok sdri kt muka sdri lg baik :)




so da xde pe nk share...babaiiiiii















Selasa, 15 November 2011

hot TEMPER

serius mood smile aku ilang meninggalkn aku yg ade temperature aku naik mndadak...hotnya ati aku pg2 nih..si nyonya kt ofc ni nk mbebel plak kt aku...alkisahnya smalam die xde kt ofc n aki da fixkn intrview then die nk tkr2 plak..maknya ni msj aku..serius aku xpnh tgk nset aku time keje..mmg dlm beg la tmpatnye n aku akn wt silent mode...sebabnya?aku xske tgk nset aku ;p tataw die msj suh tkr time plak..aku sdr ble kt umh aku bru bce msj die..ptg smalam kak shira call aku nk tkrkn time interview si nyonya ni kn mmg la shiaaallll orgnye kak shira da arrange len bg phk aku..


so pg ni ble aku aku cll candidate tu die da off phone ok smalam last aku call die ckp ok dtg intview then pg td aku ckp kt nyonya shial tu candidate da off fon bleh plak die mmbebel kt aku npe xrply msj die?? aku jwb sng je i mmg xtgk lgsg nfon dlm beg balik pn nfon bkn jd pkr no 1 byk mnde lg i nk wat die leh advise like hell kt aku u should reply my msj..hhh nyonya bodoh lagi shiaaalll nfon bkn cmpny pye tau..kredit i topup sdri ikt ske ati i la nk rply or nk wt bodoh ke ape?? ermmm caya x?? -->dlm ati je ok tp muka aku da merah n nk meradang kalau aku tengking die cm aku wt kt mkcik baru ni mahu aku kne fired :p ok jadi aku istighfar byk2 dlm ati aku ckp n tegaskn i mmg xske tgk nfon n tempat die dlm beg aje mlm pn i xtgk...wak luuu laaaaa....mampus aku nk lyn...buang karan ok...fuck off la kat nyonya shiaal tuuu..serius aku mmg menyampah n trasa nk kurang ajar tp aku sbrkan ati ;)


serius nyonya shiaal ni slalu menyusahkn aku..da elok2 aku shcedule intview kn slalu nk tkr last minit..nk xnk aku jgk kne tebalkn muka..malu dowh tkr2 time intrview nmpk sgt xproper, xprofesional n tunggang langgang..kdg2 ni bg bad impression kt org luar...nyonya ni xde otak die bodoh kot...ble tkr2 cmni candidate pn mle la rse xslesa last2 xdtg n sume bala pergi kt aku sml yela da keje aku wt rekrutment....haishhhh bodoh kn ps2 nk advise psl fon aku..hello my fon is personnel ok..bkn cmpny pye so ko xde hak nk advise aku ape ptut aku wt itu ni jgn wat tu ini..mencikkkk!!!


korg ade x nyonya seshiaaal nihh kt ofc??leceh kn ;p.....utk ati :- bersabarlah ye!!! hadapi dgn senyuman ;)

Ahad, 13 November 2011

my princess MARATHON

monday blues ;p......

ari ni mst amai yg muka sememeh je g ofc kn mne x..ari ni monday..mood sunday msh lg melekat kn? huhu..weekend bru ni aku n si yuzi melayan my princess scr marathon..16 eps kami lyn hampir muntah ;p...mngantuk menahan mata tp nk jgk2 tgk cite nihh..


klu nk review n komen aku xla hebat sgt nk bg */kredit bpe byk haha..cz my expectation lg tggi kot..jd cte ni leh la ***/5 je..suam2 kuku klakar jgk la tp xmmpu wat aku pecah perut...yela bg aku ble aku da lyn cte korea yg mmg klakar gler n aku expect cte ni more klakar+pecah perut tp bese2 aje ok utk ilangkan tensen ok la klu layan...best lg fullhouse, my girl, couple or trouble mmg terbaik klu nk pecah perut..dgn muka plakon yg sume poyo2 mmg best..


mls nk review bleh?? hehehe..korg tgk la ye cite nih ;p..bg si yuzi plak stp scene wt die meroyan kat hero tu..memandangkan aku xske hero autumn in my heart nih jd aku xgelak sgt..yela lakonan die yg lembap cm org bentan bosan ok ;p..si yuzi ni mmg da cm sakai plak ble tgk scene kissing2 ;p..sengal kan tp x je die duk pegang or baling bantal kt aku pehal??aku ckp klu da sangap sgt g kawen ;p hahhaha...meroyan tgk hero bentan tu ;p tp if rain yg blakon aku sure yg mroyan tu aku :) xpn bae young jun je mampu wt ati aku sparuh gile tgk die ;p...heroin die plak mebi baru or aku yg da lme ketggalan tgk drama korea last aku gile2 mse kt uum dlu xde keje mmg kami ske tgk drama korea..juz bygkn 2008 aku tgglkn uum..3thn x hupdate korean drama nsb aku xcm sakai (bak kata din bdk IT) hahha..ble da lyn kn mmg korg addicted kot ni la blaku kt aku..aku skg tgh cari cte korea yg lawak gile2 yg bkn heroin die tiru style lawak/mimik muka plakon my girl n fullhouse..serius heroin my princess tiru dorg pas2 xbpe nk mnjadi agk bosan jgk la ;)....


teruk kn aku review cte nihh..tu la sbb aku mls nk review nth ape2 aku komen klu xkne ngn taste aku ;p....utk korg yg nk lyn jgn segan silu ok..silakan ;)...sbb lawak n cara pnerimaan kte xsama mebi bg korg cte ni mampu wt pecah perut n gaya sakai (si yuzi menepuk bantal n tgn duk mrayap kt kaki aku ;p duk imagine hero kiss die) hahahhaha...da cm org gile aku tgk die sampai 1 scene kiss2 die halakan lptop kt tempat len xbg aku tgk..giler kn hahahha...bg aku bab kiss nihh xyh tnjuk aku mmg terer ;p hahhahahhaha---> sila jgn pcye bab ni ye ^_^..kt hero tu aku geli sket byk scene kiss2 aku rse myampah je tgk xbyk drama korea ade kiss2 sgt stakat skali dua aje..cte ni byk jgk la so klu korg nk blaja cmne nk kiss leh la tgk cite ni ;p wakakaka...


owaitt..nti kte review cte len plak ye ;p.....meh cni nk cyg uolz skettt...chuppppp baa!!!! ;p babaiiiiiii...

Jumaat, 11 November 2011

11.11.11

aiii uolz....

mood korg skg cmne mmandangkan ari ni sgt la ajaib datenya 11.11.11 kt fesbuk ari ni sume org duk sbuk ngn date ni tau..aku je yg slow sket bg aku xde date yg ajaib slain date kawin akn dtg aku ;p dgn soklan memenuhi kt kpl -->kawen ke nti?? ;p.....haishhh 1world kot berbicara ttg date ni..bg aku bese2 aje wlpn aku gatal share kt fb ;p n blog..bkn ape xmau dikatakan ktgglan zmn hehe..kne la hupdate wlpn da ptg2 cmni still mau amk date ni sbg entry aku....


cme bese2 aje tu ari ni rezeki murah sket..yolah ado dak opis den sambut bofdey dio ari ni jadi dio tapaukan bihun kt sume staff...huihhhh meriah btl kn celebrate bsday da cm knduri lak ;p..bsday aku xhot pn almaklumla den xsuko celebrate2 nih den malu ;p, klu leh sume xyh tau besday den lg den suko ;p....pastu kan speselnya ari ni dpt kek spotong dr sikret resipi..memandangkan si besday gurl-->mimi dr HR team die pn bg la kami merasa..mimi ni ngn ofc staf xclose sgt die lg close ngn prod staff so kemeriahan kt kafe da cm ade kenduri ok...aku rse tu jela speselnya 11.11.11 ni slain mjdi penghulu sgl hari (haaa korg da potong kuku ke?pakai wangi2, bersih2 )disunatkan dpt pahala tau :)


lagi ape ek xtvt aku ngn date ni??pg sbuk ngn keje, ngn bos bru memberi arahan baru...mmg busy...so lunch hr kuar mkn..aku bedal kari kpl ikan lg (yg ni da xspesel) sbb ari2 kot aku mkn lauk ni klu p MOKARA ;p..aku rse kari die cm kari mak aku wat je...nyum2 ;p pastu jejalang (versi ganu) ke carre4 xbli ape2 pn pitih xdok bru pas berkorban ;p...jalan seret kaki aje xleh nk seret plastik huhu...


akan datang nk tnjuk btpa speselnya 11.11.11 ni kn ;p mne la tau tirainya lom blabuh...kot2 aku dilamar oleh sang putera idaman ;p mlm ni..bgn pengsan bgn pengsan aku tau if btl2 jadi hahhahaha ;p..aku rse mahu stopkn waktu hehehe..tu pn KALAULAH...ngeeee~~gatal time da menggaru cheq ;p...ape lg ekk yg aku harapkan keajaiban 11.11.11 nihhh....hurmmm tgk kt dlm akaun aku ade berbilion2 hahhaa tu bru btl2 ajaibnya date ni kn??


mebi pd aku date ni hanya biasa xhot cm org len..org yg kawen ari ni aku ucpkan slamat pengantin baru, bg yg bertunang pn slamat jgk..bg yg dpt baby baru pn slamat la ye..bg yg berkapel ngn date ni congrats ye!! bg couple yg break ari ni pn korg sj plih date ni nk break..jgn sdih2, jdh lom smpai usaha lg!!! ;p akakaka..bagi yg bercuti slamat bercuti...segala bagai la slamat slamat ye...


kite jmpe lg next year entry aku yg bkait ngn date yg aneh n ajaib--->12.12.12 hop mse aku wat entry date ni aku da kawen ade ank sorg ;p..ehh sempat ke dpt baby thn dpn??klu kira aku kne kawin dlm jan-feb 2012 OMG!!! aku kne blari dgn speed 2000km/hr ok dr skg ;p klu nk ade baby hahahhaha...pas2 kne effort lbh sket la klu nk ade baby haishhhh ;p..


babai uolz...mai tunduk sket kepala tu nk cyg...chupppp!!! ;p

Isnin, 7 November 2011

QURBAN@aidiladha



salam aidiladha utk semua msh xterlambat lg kn ;)


jom kte share cite raya korban kali ni..ok mula dgn pjalanan blk kg mlm jmt lalu..dgn mengambil lgkah kuar umh kul12 mlm besar harapan kiranya cikWUN n aku xtsangkut dlm jem..dgn ati yg berbunga raya aku n si yuzi, along n angah (ank buah aku) memulakan pjalanan membelah malam..toinkkkk jem like hell kat MRR2...spjg jln nk exit gombak..huhhh hampir cramp kaki aku tu bru MRR2...n part plg terbaek..start tol gombak smpai ptronas yg tepi jln lps genting sempah...2jm ok...10km/hrs...betapa hazabnye..dan mata aku leh tahan jgk la da mle mngantuk..lps aje kami bjaya mlepasi laluan maut kt ptronas tu tadaaaaa...da xjem..sume pakat2 lps gian mnekan minyak..mmg pecut laaa nk ilgkn tensen td gerak cm turtle2..akhirnya 5am aku slamat smpai kt umh ;)...prasaan aku?serik dowh..kaki aku nih bkn kuat sgt pn klu duk main brek ni lenguh sgt2..hurmm...pe lg bmnja ngn mak la urutkn kaki heheheh...pe lg ZZzzzzzZZZ ble smpai ;)


esoknye...aku xwt ape pn..ckp nk blk braya kn so xyh wt ape2 la memandangkan semua org blk..kakak2 ade dorg la yg memasak..opsss!! cme rendang aje mak yg wt xde spe leh wt, aku xkn izinkn org len slain air tgn mak aku ;p n plg best mak wt 2jns rendang hahaha...special utk aku rendang ijau ;p, org len rendang merah yg bese tu je...pagi aku bwk mk n ayh ke pekan sari (pasar) cri brg2..kami da decide cme mkn bhn grg aje spjg ari rye-->kak idah yg msk cz bhn die wowww ok ;p blkg aje aku puji dpn aku ckp xsdp ;p...besela nasi himpit mkn ngn rendang...memandangkan mk ayh pembekal buluh lemang scr free kt jiran2 (yg ni dorg mmg ske wt amal berbuih jgk la aku slalu ckp jual dpt dwet, dorg ckp sdekah aje lg byk phl..hurmm what should i do?? hehhe)n jiran2 akn bg lemang free ;) 3btg kami dpt so xyh ssh2 nk bli..stakat nk mkn ank branak tu wt lps windu ok la ;)


hari rya..jeng jeng jeng..rye thn ni pelik sket 1fmly trasa hairan ajaib ble aku xkuar umh mrayap braya slagi ari xgelap..bese aku blk umh kul10 mlm ok ;)..mebi sbb aku xde geng kot dilanda krisis ngn oly huhu..jd aku cme smpat mlawat kwsn jiran2 tpi umh n dpn aje..len2 aku memerap aje mlayan ank2 bh aku yg sengal2, mlayan astro warna tgk johan n zizan yg wt aku pecah perut ;p..ptgnye aku da ngntuk ZZzzZZ..org dtg braya kt umh xptus2 nsb bk la akk aku rjin so aku xyh wt ape2 pn ;p


petangnya cm biasa kumpulkan ank bh aku yg 60rg tu tlg basuh keta hehe ;p..serius aku mmg syok ble wt xtvt ngn dorg nih scr otomatik leh igt sml mse zmn aku bdk2 dlu..ble tgk dorg bcakap, mngarut2, gaduh2 cm best..tgk dorg main pondok2 aku gelak sorg2 hahaha..ermm keta aku harusla dicuci smpai bersih xckup dorg basuhkn skali keta pak teh kesayangan mrk n pakteh bg upah 50sen share 6org hahahha..pakteh dorg mmg sewel ;p...ank2 bh aku pn sewel skali ;)...bersusah pyh dorg kira dpt bpe sorg hahaha..last skali acara wajib kami bermain air..mlompat2 kt jln kne siram ade yg terterap jth tp aku ckp hero kne kebal xleh nangis ;p..tq kt ank2 bh aku yg rajin main air sbenarnye bkn slalu dpt cme ble ngn aku je dibenarkn ;p


ape pn raya haji ni sgt bermakna bila semua ada bkumpul sme2..n plg best kami skeluarga dpt wt korban..memandangkan ade rezeki lbh jd msg2 amik 1bahagian..semuanya diserahkan kpd besan ayh aku die yg uruskan..kami wt mkn2 pn kt umh die..mse sembelih lembu aku xg tgk cz aku duk lyn astro warna xsdr ok tau2 mak aku call suh dtg mkn ;p....


selesai raya qorban thn ni, alhamdulillah semuanya bjalan lancar..;)




















Rabu, 2 November 2011

potluck@tekala waterfall

aiiii sume2 lep u so much!! ;p...spt yg dijanjikan ok potluck@tekala aka farewell abg mie akn di hupdate ;)..maaf ye agk lambat sket disitu krn masa sgt xde!! ;) kesibukan dgn bos bru yg mcm2 ;p..besela tkr bos means tkr tampuk pmerintahan ok..lain gayanya...so keje agk byk plak..dgn ramai yg resign spe lg nk kne rekrut org bru..aku jgk...haishhh png kpl nk cri org nih...org sng ckp nk dpt org sng je bsepah tp realitinya teramat ssh ok ;)...tgk pic kek tu..ermmm kami bli special utk abg mie tau " kami syg abg mie ketat2..mmuahh" well kek tu kami collect sorg rm5 n mkcik wahi tlh sponsor sparuh dr hrge kek tu memandangkan die tersgt sygkn abg mie ok ;p...thanx beribu smurf kt mkcik wahi yg berbesar ati sponsor mklum la kan byk dpt durian runtuh lately ni ;p

ok kte start dr mule cmne kami leh sampai tekala sampai blk...aku bgn seawal 7.00 am..hahaha konon kul8 nk kumpul kt Petronas KK, dlm duk pack brg2 tettttt tettt apakah? msj dr aidil rupanya die saiko katanya ari gelap cm nk ujan je so aku jwb wt xtau redah aje la huhu..ok aku n yuzi wat sandwhich memandangkn idea die pe lg die la yg msk aku dgr kuali berlaga dlm kul 1pg ok..mata aku da masuk angin time tu mmg xleh wtpe Zzzz aje yg aku mmpu wt...pg tu tlg die susun sandwich dlm bekas je..tembikai ade mls nk potong sng keje angkut skali....


ok kul 7.50 am azam n wan syg sy ;p sampai kt umh..aku da siap cme si yuzi bab bersiap ni mmg lembap sket tggu pye tgu 8.10 kot aidil cll mmbebel tye ktne ;p..sorry ye tp kami otw stakat ptronas kk tu skangkang kera aje ye pe de hl ;)...nk djadikn cite si fiza plak yg lmbat berbulu jgk la mngunggu die dtg dlm kul9..huh mengugat keimanan n kesabaran tp kami epy je menunggu ;p...nsb bk si fiza ni lembut klu si mkck wahi yg lambat mmg kne mencarut la die ;p......9lbh kami otw ke tekala singgah sbentar mmbeli nasi lemak memandagkan si azam n wan syg sy (;p) xbwk ape2 kn byk cntik perut dorg xbwk pape kn ;p azam pn blikn nsi lemak utk bekal makan kami kt sne nti...


around 10 am kami smpai sne..kami pilih pot yg xjauh dr gate tekala cz dorg ni bwk ank2 kesian nk jln jauh n makanan lg yg berat jadila kt mne2 pn lg cetek air lg aku ske memandangkan aku tersangat trauma ngn air dalam2 ni paras buku lali pn ok lg best pe hahahaha..pot kami plih airnya xla dlm mne paras pinggang aku je so leh imagine kn..


keta si aidil ( kini, aiman, mkck wahi), fiza ( auni n tasly), aku ( azam (supir ari tu die diberi mandat n nmpaknye sgt suke jd supir ;p hahaha, wan syg sy ;p, yuzi n aku)...lambat sket si redza, jezz, abg mie n icha...kami duk makan2 mandi2..mmg heaven n xsgka kt tekala yg dulunya cm suam2 kuku skg hot yaaawww!! da cm zoo negara plak ramainye org mne ade pot trus amik je..kami dpt pot yg ade pondok wlpn agk tghri sket dpt pondok tu kira ok la aslkn ade..yela bdk2 kcik ade kang ujan ssh plak kn..alhamdulillah cuaca sgt mengizinkan kami wat xtvt main air huhuhu..yela wisau jgk b4 this mmg ujan je memanjang..so xsangka kn cuaca cerah ari tu cme ble kami mlangkah kaki kuar cuaca mula dirundung gelap n pilu mnunjukkan cuaca mahu ujan selebat-lebatnye xkesah la aslkan urusan kami ari tu dpermudahkan oleh-Nya..


dalam duk main air tu..si azam n wan tarik aku msuk dlm air...ngeee serius aku takut klu air dlm2 ni..fobia + trauma aku mmg ngeri ngn air..korg bg la spesis binatang ape xcept dinasour n dragon or raksasa veronica yg dlm power ranges tu ;p...xde hal ;p tp air aku mmg surrender..cz ade kisah yg bkn dongeng..aku, kak idah n ami ank bh aku penah lemas kat panching waterfall..da tenggelam tmbul myebabkan aku fobia mmg trasa cm ajal aku da hampir sgt...aku sj je tekan kpl si azam dlm air serius xjejas ape pn kpl die xlemas mana pn skali die rejam aku dlm air tercungap2 aku..giler la aku nk meraung da cm kt ambang maut..ketakutan aku trus lari naik ats...jgn hrp aku nk trun dlm air klu si ikan paus tu ade..da la dendam die xabs bls lg...ni klu si ikan paus baca hop ko phm ye aku mmg takut air ;p

haaa..klu korg tgk pic kt bwh ni..skali lg aku jd mangsa keadaan..si redza yg punca sgla2nya ok..time abg mie ptg kek aku baik aje tlg ptgkn n agih2kn kt sume dtg redza die ckp xfun la cmni terus die celek muka aku ngn kek coklat tu pe lg aku yg dr baik trs cri mangsa laaa..hahhaha abg mie mgsa aku cz ni kn farewell die..abs 1muka n bju die haha..ampun ye abg mie...tp mmg fun la ble wt kt org ni ;p..si yuzi pn kne gak cz die wt kt aidil n aidil ni ktorg da tau die ni pendendam hahahha..akibatnye dpt la kn..bese la abg mie membalas dendam kt aku..redha aje la bg fair n square ;p









len2 pic da xlarat nk cite pjg so layankan aje ye ;p hihi...pape pn potluck kali ni mmg tersangatla best n njoy!!! tq kt sume yg join n support..yg bssh pyh bgn awl2 pg memasak utk potluck ni ;)....


kte sembang2 later ok ;)................babai................meh cni nk cyg korg sket...chuuupppp!!! ;p

Isnin, 31 Oktober 2011

new BOSS




yuhuuuuu...uolz :)


i got a new boss starting this nov ok..alhamdulillah akhirnya bos btukar jgk sthn aku keje kt cni n itu doaku jgk dmakbulkan oleh-NYa..serius mmg ramai yg jatuh rahang ok ble ex-bos (leh ke?? pdhl die last day 4/11 ) bleh je kan...xmo bckp psl bos lama biarla die kn..kang byk dosa plak ckup2 yg ade ;)




ok kte trus ckp psl bos bru aku ni kan..stakat ni aku ske tgk karakter die ok..ble keje die fokus ngn keje die..ble org dtg cari kami die akn wt xtau aje x myibuk sne sni tye itu ini..unless org tu tye die direct die akn jwb..ok done psl die aku bg 4/5* ok...best part tu!!...


len plak ble die xplain kt kami sgt details ok die akn ckp lembut n tegas ngn kami tnpe menjeling/membebel/mengeluh n sarkastik punye air muka ok utk tu aku bg 5* stakat 1/11 nih :) npe aku leh bg byk tu? coz aku draft memo kt die, n die btlkan sket aje n die baca ok memo tu kt aku perhhhh terkesima n terpesona skejap da la die dtg anta memo kt aku hahahha ...n stakat ni xnmpak lg die menyibuk bergosip hl org dpn kami hop till de last breath la aku xkn nmpak die join 1kapal bercerita keburukan org..




wlpn bsr harapan aku dpt bos laki bkn pe korg sng sket cheq nk mggtl ;p sng bwk bbncang xde emo2 kn ;p...tp aku ske klu bos pompuan aslkn die profesional ok...wlpn kami salah aku nk die back up kami dpn org len bkn buck up kami...bkn slh die jd slh kami..no!! xmau bos yg cm2..kami xkesah die nk maki ke or what as long as die x bercerita kesalahan kami kt org len..2 me la bos yg baik die akn back up ank bh die wlpn slh die akn admit ok..ble blkg die nk mrh kami itu xde hl...kami akn accept n blaja dr ksalahan ni bkn time org ade time 2 la nk salahkan kami n perli2 kami...hop sgt2 bos baru bkn cm2..




new boss aku ni xcm bos dlu die xbersembang mengarut2 ok dlm fon, bukak cite psl die yg nth ape2 yg leh wt kami bermuka toya xde prasaan nk lyn cite die..yela ko tgh wt keje nk bcite bagai, cite sume plak versi 'masuk lif tekan naik sdri' hahhahaha..aku mtk mf la nk lyn ok..aku akn wt spt brada dlm dunia aku ;p..mampus xlayan nk dgr versi cite cm2...hurmmm die xburuk2 kn org tu ini..serius aku bosan ble dgr byk sgt cite buruk pasal org..dosa bganda2 ok dikira bsubahat sbb tu aku ske pekakkn tlinga n msuk dunia aku sdri aku xkn dgr ape yg die carutkan..kdg2 aku terdgr jgk n ssh ok jd aku tlalu byk cite yg aku pendam yg aku xleh gtau spe..wisau if aku bcite nti leh wt org btumbuk je..ermmm baik aku gamkan mulut aku ni kdg2 terkuar jgk laa tp yg simple2 je ;p...




ok summary dr entry boss baru ni kn..overall aku ske die stakat ni..cz die ade sifat leadership ok yg leh wt aku respek die..yg wt aku mahu mncuri ilmu die, blaja ngn die ;)...so kami mengharap akn ade byk perubahan yg die bwk utk kami....bkn pe teringin jgk nk up status cm sestgh org tu..boss terbaik!!syg bos!!mmmuahhh2222 ;p...hehehe...




utk bos :- Welcome to ANTARABANDAR yeayyyy!!!




alhambra adastra :)

babai abg mie




salam perpisahan buat abg mie ;(....29/10/11 secara rasminya kami semua berpisah ngn abg mie...uwaaaawaawwaa..sedih mmg sedih but life must go on ;)...romeo must die bt juliet must life akakakka ;p..jom kte jdkan entry kali ni tentang gembira xmo air mata ;p....
abg mie ni haaa gatai nk resign2 dr cmpany kami...so tpksa la redha n accept serta respek kptsn die nk tgglkan kami kat cni...byk kngn pht mns kot yg kami da lalui sme...serius trasa amat khilangan abg mie dlm ABC mcm kurang garam dlm masakan, msk nasi xde air ibarat bsuh baju xbersabun laa sng cite ;p....ape nk wt ble abg mie da ckp cenggitu, kami redha ajela..life msg2 kn..
mebi abg mie ade reason die sdri..moga abg mie bahagia nun jauh kt penang sana ;)..kami kt cni alwez miss him ;p..so sbg present utk abg mie..mgu2 terakhir die mcm2 kami wt utk die tau...antaranya ialah jeng jeng jeng...26/10 kami p tekala ok mandi2 berpotluck, special sarewell/farewell abg mie (yg ni nti kte hupdate later k cz ade byk pic2 kngn mngusik jiwa kt sne so akn ade 1 entry khas utk aku mngarut nti juz wait n see ye guys ;p huhu...next xtvt mlm 28/10 kami p downtown hye 4org je --> aku, kak wahi. abg mie n redza..yg ni leh cite kt cni je trus memandangkan tiada pic yg diambil, si redza xplan n xbwk kamera so kami redah aje..lme jgk da aku xp downtown nih hihi..yg ni ok je kalau g xde prob aslkn bkn uptown danau kota ok..kt sne cheq leh nangis klu g byk kngn yg xmmpu lenyap dlm ingatan ;ppp.....ok bck 2 downtown ni td..kami berempat n mmber si redza sorg lg..stelah membasahkan tekak ngn teh tarik kami trus shoot ke sna..kt sne abg mie psn jgn bpisah satg sesat ssh nk jmpa tp aku n kak wahi tjumpa 1kdai yg mnjual novel nih phm2 ajela duk sibuk berkampung n msuk dunia masing2 memilih novel mne n ape last2 kami bpecah ngn dorg...msg2 bwk pulang novel ok with reasonable price..korg dpt save rm2-3 utk 1novel..hampir sawan viva jgk la cme xberbuih je mulut ble tgk waaahhhhh novel aku rse nk angkut sume bwk blk susun kt rack aku ;p tp xmmpu ok...kmpul sket2 dlu je ;)..yg pasti aku bjaya bwk pulang 'Yes Boss!! "
sabtu pulak kami pakat2 p pasar pudu..serius hmpir 2thn aku xjejak kaki kt sne..dlu mse duk desa pandan mmg slalu g bli brg dapur ngn kakak angkat aku...pasar pudu xde ape yg berbeza sume sme aje ;)...kt sne aku bli forrero rocher yg dikatakan murah rm10 hengget utk yg besar tu ok la rasa agk lain n masuk angin sket hahahhaha...bedal aje la kn ;p..kami p mkn kt kedai mamak..almaklumla si redza n abg mie ni penai mai so tekak n slera dorg mmg la mamak aje..aku ni??kembang tekak nk mengabiskan nasi ok..serius wlpn tok nenek aku penang mai jgk..muka cm ala2 mamak ft bollywood tapi tekak aku mmg xleh jln mkn kt mamak nihh..mmg masakan utara kne ngn tekak aku tp tang mkn nasi kt mamak mmg cheq xleh blah ;)..kami round2 dlm tengit n sengit kepanasan dek matahari yg smakin meninggi...akhirnye stelah puas bjalan sne sni kami decide pulang memandangkan si redza nk amk wife ni si jes ni blk keje...gitula xtvt xtntu hala kami dr jmt-sbtu..
Tropik jd saksi perpisahan kami ngn abg mie...jd saksi jgk turunnya hujan dr mata mkcik wahi yg bersungguh2 mengatakan die seorg yg kental tp haktuiiipuiii kental..die bkn kental tp kentang lembik cm grg xmsk ;ppppppp.......aku phm npe die mnangis ;p..sedih katanya, pilu jgk atinya ;p ble mnyaksikan muka abg mie ari tu...haishhhh mmg touching jgk aku pn sket je lg nk nangis klu la abg mie duk lme2 lg aku yg meraung kot..cz aku ssh nk nangis sthn pn payah ok klu mmg btl2 xtrsentuh ati aku...aku kn kebal n lasak ;p cme ble aku mnangis aku xde nk mnangis sket2 ni aku terus menangis meraung kuat2 ok..lepaskan semua huhu..nsb bek xjd hahaha..serius kami semua sedih..msg2 tahan n jegilkan mata spy xterburai air mata yg ditahan..redza pn sme tp kami wt lawak cm bese utk jdkan situasi tu xpilu n tilu...kami knl abg mie ngn gelak ketawa so kami iringi kepergian die ngn gelak ktawa jgk..wlpn ade ratu airmata mkck wahi time tu its ok..die kn 1dept ngn abg mie..so feeling die lbh sket dorg close ok..siap abg mie gigt lengan mkck wahi tanda ingatan tulus iklas ;p hahhahahhaha...
kami bg lambaian terakhir..babai abg mie..smoga abg mie hdp lbh baik disana..bsama family tercinta...psni da xkn ade abg mie kat meja lepak kami..haishhh sedih ni...da xde org nk sakat kami lg psni..da xde ok...apapun kami syg abg mie ketat2!!
jom layankan pic2 kami yg sewel nihh ;)





giler kn hahahha..da xde keje gaknye kbetulan baju aku tu ade poket cm bju pregnant aje so masukkan smurf dlm tu tadaaaa hasilnya aku cm pregnant 5bln ;p hahhahaha..xpela atleast da ade pic aku peggy ;p klu fmly aku nmpk nih mati kne pancung kpl phm2 la mak aku byk pantang larangnya ;)

dari kiri : yuzi, aku abg mie, redza n mkck wahida ;)










bersalam-salaman ;)

semua nk bgmbr kngn ngn abg mie


apelah yg aku bebelkan tu ekk..aku nk smurf tu ;p..jgn hrp nk bg azam ok slagi die xpulangkan angry bird aku ;


keje giler khas utk abg mie...hahahha byk yg xpnh aku wt tetbe sewel kan ;p




tgk la ni..hubungan terlarang kn ;p








air mata seorang ungu berjiwa kental katanya ;)









ni lg keje gile juz imagine 3org kt dpn 3org kt blkg n the best part kami naik kancil!!! kagum ngn keta redza ni leh bwk bebanan kami yg berat nih ;p congrats!!! DAK ... xtau bpe hahahaha


uolz...nti kte update lg ye...babaiiiii


alhambra adastra :)